TÜRKIYE’NIN HEMEN HER ŞEHRINDE OLDUĞU GIBI KARABÜK ILININ DE KENDINE HAS YÖRESEL LEZZETLERI BULUNMAKTADIR. SEBZE YEMEĞINDEN ET YEMEĞINE, SALATA ÇEŞITLERINDEN TATLILARINA KADAR KARABÜK, KENDINI DIĞER ŞEHIRLERDEN AYIRMAKTADIR. KARADENIZ BÖLGESINDE BULUNAN KARABÜK ILI, BULUNDUĞU COĞRAFI ŞARTLAR ITIBARIYLE ZENGIN BIR MUTFAK KÜLTÜRÜNE SAHIPTIR.
Karabük iline özgü birçok meşhur yemek, içecek, hamur işi ve tatlılar vardır. Ama Karabük denince akla ilk gelen yöresel lezzetler höşmerim, zerde, yayım, ceviz helvası, karalahana, çullu börek v.b. Bu yöresel lezzetlerin dışında Karabük iline özgü diğer yöresel lezzetleri de anlatmaya çalışacağız. İşte sizlere Karabük yöresine ait lezzetler…
KARABÜK YÖRESEL YEMEKLERI
- Karabük Karalahana (Karamancar)
- Karabük Zerde
- Karabük Ceviz Helvası
- Gözleme
- Safranbolu bükmesi
- Kuyu kebabı
- Kara mancar
- Yaprak dolması
- Yayım (Ev Makarnası) perohi
- Bandırma
- Sini çöreği
- Çullu börek
- Bazlama
- Su böreği
- Ev baklavası
- Safranlı zerde
- Höşmerim
- Haluşka
- Keşkek
- Safranbolu Simidi
- Bağlar Gazozu
- Safranbolu Lokumu